15:00

IFK Holmsund

Referat: Ohtana/Aapua FF - IFK Holmsund

I gräspremiären på Byavallen vinner Ohtana/Aapua mot IFK Holmsund med 3-0 (2-0)
OAFF får en drömstart när man i den tredje minuten kommer fram på högerkanten och Liams fina inlägg nickas av Joel Hiltunen in framför mål där Adam Zingmark kan nicka in ledningsmålet till 1-0. Holmsund replikerar snabbt när Joakim Lindberg springer sig loss och får på ett snabbt skott som tar i ribbans underkant. I den 9:e minuten ser Hector att målvakten står långt ut och blixtsnabbt avlossar han ett skott som målvakten är chanslös på men oturligt touchar bollen ribban och går över. I den 23:e minuten når ett inspel Adam som spelar bakåt till Johan Svanlöv som avlossar från ca 17 meter och via målisens händer går bollen i nät till 2-0. Efter målet blir det mer Holmsund och den 35:e minuten får man på ett skruvat skott från ca 20 meter som letar sig mot krysset - allt pekar på att reduceringen är ett faktum när Felle gör en helt utomjordisk räddning då 204 cm Felle är raklång i luften och får fingertopparna på bollen och styr den utanför stolpen. Det är nog alla tiders räddning på Byavallen. Två minuter senare kommer Holmsund loss på högerkanten och får fritt skottläge mitt framför mål men turligt för oss prickar man ribban. Vi går till paus med 2-0 efter en händelserik halvlek där vi var riktigt vassa första 25 och Holmsund kom tillbaka och dominerade sista 20 minuterna.

Andra halvlek börjar jämnt och i den 53:e minuten får vi en vänsterhörna som John Kalla slår in mot första stolpen och Danne Mäki är först på bollen och nickar vackert in 3-0. Efter målet blir det lugnare med chanser innan Johan Svanlöv i den 68:e minuten får på ett lobbskott som målisen med möda tippar över ribban. På den efterföljande hörnan får Anders Palo på en bra nick men också den blir lite för hög. Med kvarten kvar har OA ett jätteläge att utöka målskörden när Hector skjuter från nära håll men målisen gör en fin reflexräddning, returen räddas på mållinjen och nästa retur sätts i stolpen och den sista returen går högt över. Sista kvarten får Holmsund äga lite mer boll men skapar bara en bra målchans när ett skott från 10 meter går i stolpens utsida och matchen slutar 3-0.

Sett över 90 minuter är segern rättvis även om också Holmsund var värda något mål. Första halvan av första halvlek var mycket bra från OA:s sida och efter 3-0 kontrollerade laget händelserna med ett starkt försvarsspel. I ett mycket bra hemmalag är hela laget värda plusbetyg men vi lyfter lite extra på hatten för Felles utomjordiska räddning och den nyvunna pondus han visade på luftbollarna. I backlinjen är Liam otäckt säker med i stort sett en prickfri insats. Danne Mäki var planens kung och 3-0 målet var en delikatess på huvudspel. På mittfältet jobbade alla stenhårt och dom extra rosorna går till Johan Svanlöv och Joel Hiltunen vars kvickhet är rolig att skåda. Offensivt stred våra forwards mot storvuxna mittbackar och gjorde det mycket bra, extraplusset idag går till Johannes Pekkari som närmar sig storformen.
I Holmsund plussar vi för backlinjens Joakim Stigedal, mittfältaren Markus Olofsson samt tunge forwarden Joakim Lindberg. Domaren André Samuelsson dömer riktigt bra men betyget dras ner av ett helt onödigt gult kort på Hector för maskning. Man måste hinna få fram sina bästa huvudspelare vid fasta situationer utan att det gula kortet åker fram. Domaren kan styra det med att lägga till tid.
Hörnor: 11-9, Gula kort: 2-1
Laget: Felle - Liam, Palo, Mäki, Nisse - John, Svanlöv, Hector, Joel H (ut 86) - Johannes P, Adam (ut 80)
Ers: Hugo (in 80), Joel O (in 86)